Blue-IT, obrt za marketing, računalne djelatnosti i trgovinu

Širenje Wi-Fi mreža

Svi smo već više manje upoznati sa Wi-Fi tehnologijom koja nam omogućava bežično povezivanje s našom kućnom internet mrežom ili lakše rečeno wlan (“wireless local area network”). Danas većina računala, mobilnih telefona i drugih multimedijalnih uređaja pruža mogućnost spajanja na WI-Fi mrežu međutim, ne ide uvijek sve tako glatko.

Da bi uređaj imao mogućnost pristupa internetu, isti mora biti u dometu Wi-Fi signala, a smetnje po tom pitanju nisu rijetkost. Događa li Vam se ikad da za vrijeme surfanja internetom, otvaranja različitih web stranica, Youtube sadržaja i sl. računalo nije u mogućnosti otvoriti neku web stranicu? Ikona Wi-Fi signala u donjem desnom kutu Vašeg ekrana pokazuje samo jednu crticu signala? Ništa što bi Vas trebalo zabrinjavati. Sigurno se pitate zašto? Zato jer mi imamo rješenje za Vas! Idemo sad malo opširnije o svemu tome!

Točke za bežični pristup internetu uglavnom koristimo pomoću adsl modema od pružatelja telekomunikacijskih usluga. Da, to je upravo onaj mali bijeli ili crni uređaj koji se u većini slučajeva nalazi iza nekih vrata, kauča, stolova, na kraju hodnika i sličnim nepristupačnim pozicijama kojeg instalater Tcom-a ili drugih pružatelja usluga na kraju radnog vremena, često umoran i živčan dođe postavljati. Zadnje što je tim ljudima na pameti je da preporuče lokaciju koja bi bila idealna za Vaš modem kako bi većina prostorija u kući bila pokrivena Wi-Fi signalom pa posljedično s tim, takvi uređaji uglavnom završe na mjestima gdje je u prošlom stoljeću stajao neki stari telefon i gdje postoje instalacije telefonskog kabela.

Ovdje dolazimo do problema ukoliko ste vlasnik objekta s npr. više apartmana ili stambenih jedinica, a jedna od usluga koju pružate je i pristup internetu kojeg svi tako rado naglasimo u reklamnim oglasima stranih agencija. I što nam se tada dogodi? Wi-Fi signal je jako osjetljiv na pregradne, nosive zidove ili bilo koju drugu vrstu prepreke između samog modema i uređaja, a posljedica toga je naravno nezadovoljan gost.

Sa našim dugogodišnjim iskustvom, spremni smo Vam pomoći i ponuditi najkvalitetnije rješenje za Vaš objekt. Svakom problemu pristupamo individualno i svako rješenje bude optimalno za situaciju u kojoj se nalazi sukladno položaju prostorija i stambenih objekata unutar kuće. 

S našim rješenjima, pokrivenost s Wi-Fi signalom unutar objekta bude i do 100%, a rezultat toga su zadovoljni klijenti i gosti.

Ukoliko imate navedenih problema, slobodno nas kontaktirajte nakon čega izlazimo na teren i sastavljamo Ponudu prilagođenu Vašim potrebama.

 

 

Model