Vijesti

Servis mobitela, zamjena ekrana i spašavanje podataka

blueit servis mobitela

Sigurno vam je poznata situacija u kojoj držite vaš mobilni uređaj u ruci, gledate fotografije, surfate internetom te odjednom vaš ljubimac sklizne iz ruke i padne na pod? Sve što je ostalo od ekrana su krhotine stakla? U tom trenutku sve što nam prođe kroz glavu je kako spasiti podatke ako je ekran razbijen?

Sva sreća, uvijek postoji više rješenja kako izvući podatke sa Vašeg mobilnog  uređaja. Idealna situacija je da samo želite spasiti podatke dok je zaslon i dalje funkcionalan. Najjednostavniji način je spojiti vaš mobilni uređaj putem USB-a na računalo te smo na taj način u mogućnosti pristupati folderima u mobitelu te spasiti dokumente i slike. Recimo da ovo ne treba previše objašnjavati.

USB Debugging mode

Čak i ako imate kompletno funkcionalan mobitel i ekran bez ogrebotine, preporučamo da svejedno uključite USB Debugging mode. U slučaju da se na Vašem mobilnom uređaju razbije ekran i više ne vidite sliku, pomoću USB Debugging opcije bit ćete u mogućnosti puno lakše napraviti servis mobitela, odnosno spasiti podatke jer računalo lakše može prepoznati takav uređaj. Kako aktivirati USB Debugging mode ovisi od modela do modela te isto možete pronaći na internetu.

Aplikacije za spašavanje podataka

Kako bi uspješno spasili sve podatke sa mobilnog uređaja kojem je razbijen ekran, možemo koristiti i računalne aplikacije poput AirDroid-a i Vysor-a. Preduvjet je da ove aplikacije imate instalirane i na vašem mobilnom uređaju prije nego se ekran razbije.

Sve što trebamo učiniti sa ove dvije aplikacije je da ih instaliramo na mobitel, na računalo, spojimo mobitel i računalo sa USB kabelom i preko računala izvućemo sve potrebne podatke.

 

Zamjena ekrana

Jedna od opcija za razmišljanje je i servis mobitela odnosno zamjena ekrana u servisu. Prije nego se odlučite za zamjenu, zatražite ponudu i vidite da li podaci koji se nalaze na mobilnom uređaju vrijede koliko i zamjena ekrana. Ovo je definitivno najskuplja opcija, ali i najsigurnija da ćete spasiti svoje podatke jer ćete dobiti kompletno novi i funkcionalan prednji panel odnosno novi LCD + TOUCH te će mobitel biti funkcionalan kao i prije.

U slučaju da se umjesto servisa ipak odučiš za kupnju novog mobitela, pregledaj ašu ponudu na sljedećem linku: